E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9107
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Uz iesniegumu jāatbild mēneša laikā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2016
Aivars

Labdien! Valsts mācību iestādei - vispārizglītojošai skolai Rīgā, kurā mācās mans bērns, iesniedzu iesniegumu. Skolas amatpersona apstiprināja tā saņemšanu. Cik ilgā laikā mācību iestādei jāsniedz atbilde uz iesniegumu, kādi normatīvie akti regulē atbildes sniegšanas pienākumu un termiņus? Kā rīkoties, ja skola nesniedz atbildi uz iesniegumu?

A
atbild:
10. martā, 2016
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Iesniegumu likums nosaka kārtību, kādā privātpersona iesniedz un iestāde vai privātpersona, kas īsteno valsts pārvaldes uzdevumus, izskata dokumentu, kurā ietverts iestādes kompetencē esošs lūgums, sūdzība, priekšlikums vai jautājums, un atbild uz to.

Minētā likuma 5.pants paredz, ka iestāde atbildi pēc būtības sniedz saprātīgā termiņā, ņemot vērā iesniegumā minētā jautājuma risināšanas steidzamību, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas, ja likumā nav noteikts citādi.

Saskaņā ar Iesniegumu likuma 7.pantu iestāde ir tiesīga atstāt iesniegumu bez izskatīšanas sekojošos gadījumos:

  • iesniegumā nav norādīts iesnieguma iesniedzējs (fiziskajai personai — vārds, uzvārds un adrese; juridiskajai personai — nosaukums un juridiskā adrese);
  • iesniegums nav parakstīts, izņemot Iesniegumu likuma 2.panta ceturtajā daļā minēto gadījumu;
  • iesnieguma saturs ir klaji aizskarošs un izaicinošs;
  • iesnieguma teksts objektīvi nav salasāms vai saprotams;
  • atbilde uz iesniegumu ir dota iepriekš, un tā saturs attiecībā uz iepriekšējā iesniegumā norādītajiem tiesiskajiem vai faktiskajiem apstākļiem pēc būtības nav mainījies.

Izglītības iestādei Jums ir jāsniedz atbilde vai arī, norādot pamatojumu, jāinformē, ka iesniegums tiks atstāts bez izskatīšanas. Ja nekādu ziņu nesaņemat, varat vērsties pie izglītības iestādes dibinātāja, vairumā gadījumu tā ir pašvaldība.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 250 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas