E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8613
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Nodokli var nemaksāt, pārtraucot transportlīdzekļa reģistrāciju uz laiku

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. decembrī, 2015
Boriss

Lūdzu izskaidrot, kā man pateica viens paziņa – ir iespēja būt atbrīvojamai no ceļu nodokļa samaksas pienākumā, sakarā ar to, ka es 5 gadi atrodos apcietinājumā, un, proti, mana automašīna stāvēja pilnīgi bez virzības garāžā?

A
atbild:
29. decembrī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

To personu kategorijas, kuras atbrīvotas no transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa maksājuma, minētas Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) mājaslapā sadaļā „Nodokļa maksātāji, atbrīvojumi no nodokļa un atvieglojumi”. Ar brīvības atņemšanas sodu notiesātās personas šajās kategorijās nav iekļautas. Taču transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli var nemaksāt, tā reģistrāciju Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) pārtraucot uz noteiktu laiku un nododot numura zīmi. Taču, lai šo procedūru veiktu, tomēr nepieciešama paša automašīnas īpašnieka klātbūtne.

Viņam jādodas uz CSDD, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu (personas pasi, LR izsniegtu jaunā parauga vadītāja apliecību vai LR transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību) un valsts numura zīmes. Apliecība paliek īpašniekam, bet numura zīmes nodod CSDD. Vēl jānomaksā ikgadējā nodeva par kalendārā gada iepriekšējiem mēnešiem, ja tas jau nav izdarīts. Nodevas likmes iespējams atrast CSDD mājaslapā 

Tomēr jāņem vērā, ka numura zīmes CSDD uzglabā tikai vienu gadu. Šo termiņu var pagarināt uz vēl vienu gadu. Pēc diviem gadiem numura zīmes tiek iznīcinātas. Ja minētie divi gadi ir pagājuši, bet īpašnieks tomēr vēlas transportlīdzekli atjaunot uzskaitē, jaunajai numura zīmei iespējams saņemt to pašu ciparu kombināciju, kāda ir reģistrācijas apliecībā. Lai braucamo atjaunotu uzskaitē, jādodas uz CSDD. Atjaunošana ir bez maksas, bet jāmaksā būs ikgadējā nodeva par kalendārā gada atlikušajiem mēnešiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas