E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8154
Lasīšanai: 2 minūtes

Vispirms ievešana valdījumā, tad tiesāšanās par īrnieku izlikšanu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. oktobrī, 2015
Natālija

Vai nekustamā īpašuma jaunais īpašnieks jau var tiesāties ar īrniekiem par to izlikšanu no dzīvokļa gadījumā, ja ievešana nekustamā īpašuma valdījumā vēl nav notikusi?

A
atbild:
15. oktobrī, 2015

Civillikuma 910.pants nosaka, ka labticīgs valdītājs ir tas, kas pārliecināts, ka nevienam citam nav vairāk tiesību valdīt lietu kā viņam, bet ļaunticīgs - tas, kas zina, ka viņam nav tiesības lietu valdīt vai ka kādam citam šajā ziņā ir lielākas tiesības nekā viņam.

Savukārt Civillikuma 927.pants nosaka, ka īpašums ir pilnīgas varas tiesība par lietu, t.i., tiesība valdīt un lietot to, iegūt no tās visus iespējamos labumus, ar to rīkoties un noteiktā kārtā atprasīt to atpakaļ no katras trešās personas ar īpašuma prasību.

Faktiski procedūra ar tiesu izpildītāja piedalīšanos un ievešanu valdījumā būtu jāiziet, lai jaunais īpašnieks iegūtu pilnīgas varas tiesības pār lietu – dzīvokli. Tas būtu juridiski korekti.  Notiekot jaunā īpašnieka ievešanai valdījumā, īpašnieks iegūst pilnīgas varas tiesības uz šo lietu un par to tiek sastādīts akts.  Tiek fiksēti arī visi skaitītāju rādījumi.

Pēc tam, kad šī procedūra ir izieta, var vērsties tiesā ar prasību par īres līguma atzīšanu par spēkā neesošu un personu izlikšanu no telpām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas