E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7605
Lasīšanai: 2 minūtes

Ar priekšlikumiem var vērsties Saeimā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. jūlijā, 2015
Anna Matisone

Sakiet, lūdzu, kā un vai vienkāršam pilsonim ir iespējams rosināt mainīt Krimināllikumā noteiktos minimālos sodus un kā būtu iespējams šos rosinājumus veicināt turpmākai apstiprināšanai? Konkrēti runa ir par absurdi zemajiem sodiem mūsu valstī par bērnu vardarbību un seksuālu izmantošanu. Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
03. augustā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Vienkāršs pilsonis var rosināt konkrētus kāda likuma grozījumus vai jaunu likuma pieņemšanu sabiedrības iniciatīvu platformā „Mana balss”. Katra iniciatīva, ko paraksta vismaz 10 000 pilsoņu, nonāks Saeimā un pēc tam - lēmumu pieņēmēju dienas kārtībā. Portālā ikviena balsotāja identitāti apstiprina Latvijā reģistrētas internetbankas.

Savu priekšlikumu varat nosūtīt arī tieši Saeimai, konkrētāk – Juridiskajai komisijai vai kādam no šajā komisijā strādājošiem deputātiem. Kā tas darāms, varat uzzināt Saeimas interneta vietnē sadaļā „Iesniegumi un priekšlikumi”.

Jāpiebilst, ka Tieslietu ministrijā ir izveidota īpaša starpinstitūciju darba grupa, kurā augsti kvalificēti eksperti no dažādām iestādēm un sabiedriskajām organizācijām vispusīgi analizē situāciju saistībā ar dzimumnoziegumu sodiem – gan likumu bardzības, gan soda sankciju piemērošanas aspektā un citos jautājumos, tā ka aktivitātes notiek un šī joma nav pamesta novārtā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas