E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6198
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Ja nevar noteikt krustojumu, jārīkojas satiksmes drošības interesēs

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. janvārī, 2015
Inga

Labdien! Rīgas pašvaldības policija automašīnai uzlika sodu par tās novietošanu stāvēšanai ceļa zīmes Nr.326 „Apstāties aizliegts” darbības zonā. Uzrakstīju sūdzību, jo uzskatīju, ka zīmes Nr.326 darbība ir spēkā līdz krustojumam (asfalta ceļa T veida krustojums ar grants ceļu, priekšrocības zīmes nav, abas ir Rīgas pilsētas ielas (Mangaļu prospekts un Ipalas iela)). Saņēmu atteikumu. Kā pamatojums soda uzlikšanai tika minēts CSN 291.punkta daļa "Zīmju darbības zona nebeidzas vietās, kur uz ceļa izbrauc no blakusteritorijas (pagalma, stāvvietas, degvielas uzpildes stacijas, uzņēmuma u.tml.), un vietās, kur ceļu šķērso vai no tā atzarojas lauku ceļš, meža ceļš vai cits tamlīdzīgs ceļš, pirms kura nav uzstādītas attiecīgas priekšrocības zīmes". Kā likuma izpratnē tiek skaidroti termini "lauku ceļš, meža ceļš vai cits tamlīdzīgs ceļš"? Un vai tiešām Rīgas pilsētas iela var tikt attiecināta uz šo punktu?

A
atbild:
27. janvārī, 2015
Latvijas Profesionālo autoskolu federācija
Ēriks Griģis, valdes priekšsēdētājs

1. Ja vadītājs nevar krustojumu noteikt (un tādas vietas Rīgā ir), tad viņam jārīkojas satiksmes drošības interesēs.

2. Ja vadītājs rēķinās, ka tas ir krustojums, kas nav apzīmēts ar priekšrocības ceļa zīmi (-ēm), vai viņš dotu ceļu tam, kas viņam šai krustojumā tuvotos no iebrauktuves labajā pusē?

3. Ja viņš ceļu pēc "labās rokas likuma" nedotu, tad nedrīkst aiz šīs iebrauktuves apstāties (stāvēt), ja pirms tam ir bijis aizliegts ar attiecīgu ceļa zīmi.

4. Tā ir Rīgas pašvaldības satiksmes organizācijas kļūda!

5. Strīdus gadījums ir jārisina tiesā, par pamatu ņemot pašvaldības sagatavoto un ar saistošajiem noteikumiem apstiprināto administratīvās teritorijas teritoriālā iedalījuma vienības robežas aprakstu un robežas karti.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 89 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas