E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4555
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3
3
3

Par privātīpašumam piegulošo teritoriju ir jārūpējas mājas īpašniekam

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūnijā, 2014
IlonaMedne

Labdien! Privātmājas zemes robeža sakrīt ar sarkano līniju, un žogs ir izbūvēts pa zemes robežu. Gar žogu ir 2m plata zaļā zona un tālāk asfaltēta iela (trotuāra nav). Cik daudz (cik lielu platību, joslu ) zemes īpašniekam ir pienākums sakopt (pļaut, tīrīt no sniega, lapām utt.)? Paldies!

A
atbild:
12. jūnijā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Šādu teritoriju uzturēšanu regulē vietējo pašvaldību saistošie noteikumi par nekustamajam īpašumam piegulošās teritorijas tīrīšanu un kopšanu. Kaut arī privātīpašnieki ik pa laikam protestē, ka viņiem jākopj arī pašvaldībai piederošas zemes platības, kas robežojas ar viņu īpašumu (kā Jūsu gadījumā), lielākajā daļā Latvijas pilsētu pašvaldību šāda prasība ir.

Tā kā jautājumā konkrēta pašvaldība nav minēta, kā piemēru pievienoju Ventspils pilsētas un Rīgas pilsētas domes saistošos noteikumus. Jūs interesējošo atbildi varat atrast Rīgas domes saistošo noteikumu Nr.125 "Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi" otrajā sadaļā "Īpašuma un tam piegulošo teritoriju uzturēšana un kopšana".

Protams, Jums ir laimējies, ka teritorijā nav ietves, pāris metru platas joslas sakopšana lielus pūliņus nevarētu prasīt.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 168 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas