E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4464
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
2
2

Nepilngadīgajiem smēķēt nav atļauts

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. maijā, 2014
J.K.

7.04.2014 izsaucu NMP manam nepilngadīgam bērnam, jo likās, ka viņš bija lietojis spais, ārsts pateica, ka nekas netika lietots, nekur viņu neveda, bet dēlam paprasīja, kad lietojis pēdējo reizi, viņš pateica vakar, tas ir 06.04.2014. Ārsti aizbrauca, bet tagad 20.05.2014 es saņēmu no policijas vēstuli ar protokola kopiju, kur norādīts, ka bērns ir lietojis spaisu, un mūs tagad izsauc uz nepilngadīgo bērnu komisiju. Jautājums - vai policija varēja sastādīt protokolu, pamatojoties tikai uz dēla atzīšanos par lietošanu? Likums stājas spēka 09.04.2014. Vai ir iespējams, ka uzliks sodu? Paldies.

A
atbild:
20. jūnijā, 2014
Valsts policija
Toms Sadovskis, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks

Nezinot konkrēto situāciju, ir grūti izvērtēt šo gadījumu, taču policija savā darbā vērā ņem visu saņemto informāciju, tai skaitā informāciju, ko personas sniegušas mutvārdos. Tas nozīmē to, ka arī mutvārdos saņemta informācija var būt par pamatu pārbaudes vai administratīvās lietas uzsākšanai.

Vēlāk lietas ietvaros informācija var tikt precizēta, un tad var pieņemt galīgo lēmumu. Saistībā ar „spaisa” pīpēšanu jāpiebilst, ka šajā gadījumā to ir darījis nepilngadīgais, un nepilngadīgajiem saskaņā ar likumu nav atļauts smēķēt vispār, tādēļ pieļauju, ka šajā gadījumā protokols varētu būt sastādīts par smēķēšanu pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 42.1panta 4.daļas. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas