E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4426
Lasīšanai: 2 minūtes

Aizsargķiverei jābūt pievienotai instrukcijai

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. maijā, 2014
Jānis Dežurovs

Labdien! Vēlos noskaidrot par galvas aizsargķiveres derīguma termiņu. Uz aizsargķiveres nadziņa ir divi aplīši ar cipariem un bultiņām. Ar šo aplīšu palīdzību var noteikt aizsargķiveres derīguma termiņu. Sakiet, lūdzu, datums, ko tur var redzēt, ir izgatavošanas datums vai derīguma termiņš?

A
atbild:
29. maijā, 2014
Laura Studente
LV portālam
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs
Ilze Žunde, Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vecākā konsultante

Patērētāju tiesību aizsardzības centra Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vecākā konsultante Ilze Žunde norāda, ka saskaņā ar MK noteikumu Nr.74 „Prasības individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, to atbilstības novērtēšanas kārtība un tirgus uzraudzība” 57.5.punktu, piedāvājot tirgū aizsardzības līdzekli, tam jāpievieno ražotāja vai tā pilnvarotā pārstāvja sagatavota informācija par aizsardzības līdzekļa novecošanās termiņu vai periodu.

I.Žunde akcentē, ka nav precīzi noteikts, vai uz paša produkta norāda novecošanās termiņu vai izgatavošanas datumu, jo praksē mēdz būt dažādi. Papildus izskaidrojumam jābūt pieejamam lietošanas instrukcijā, kur arī vajadzētu būt informācijai par to, vai norādītie cipari ir novecošanās termiņš vai izgatavošanas termiņš ar piebildi par novecošanos no izgatavošanas brīža.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas