E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3552
Lasīšanai: 2 minūtes

Par terminu „augstākā pedagoģiskā izglītība”

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. janvārī, 2014
Silva Rozenblate

Labdien! Kur atrast termina "augstākā pedagoģiskā izglītība" skaidrojumu? Izglītības likumā atrodama „augstākā izglītība” un „akadēmiskā izglītība”, bet neesmu atradusi - kas saprotams ar augstākminēto jēdzienu. Paldies!

A
atbild:
21. janvārī, 2014
Laura Studente
LV portālam

Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Edīte Olupe skaidro, ka katru terminu reglamentēt normatīvajos aktos nav iespējams, tāpēc to skaidrošanā var izmantot dažādus citus resursus, piemēram, tezaurs.lv u.c. 

Līdz ar to var secināt, ka augstākai pedagoģiskai izglītībai ir piemērojams Izglītības likuma 1.pantā noteiktais augstākās izglītības skaidrojums - izglītības pakāpe, kurā pēc vidējās izglītības iegūšanas notiek zinātnē vai mākslā, vai arī zinātnē un mākslā sakņota personības attīstība izraudzītajā akadēmisko vai profesionālo, vai arī akadēmisko un profesionālo studiju virzienā, sagatavošanās zinātniskai vai profesionālai darbībai.

Savukārt terminam „pedagoģiskā” skaidrojumu var meklēt elektroniskajā vārdnīcā tezaurs.lv, kur termins „pedagoģisks” tiek skaidrots kā saistīts ar pedagoģiju (1), tai raksturīgs; saistīts ar mācīšanu, audzināšanu, izglītību, tām raksturīgs.

Tādējādi „augstākajai pedagoģiskajai izglītībai” piemīt augstākās izglītības raksturs, bet tā ir specifiski vērsta tieši pedagoģijas apguvē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas