E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33902
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Ja vecākiem pārtrauktas aizgādības tiesības, vecvecāki automātiski nekļūst par aizbildņiem

J
jautā:
13. septembrī, 2024
Inta

Labdien! Man ir mazbērns, kuram gribu kļūt par aizbildni, jo mazbērna māte (mana meita) ir mirusi, bet tēvs par bērnu neizrāda nekādu interesi. Esmu vērsusies bāriņtiesā, un tēvam ir pārtrauktas aizgādības tiesības, tomēr es joprojām neesmu iecelta par aizbildni. Kurš šajā situācijā skaitās bērna oficiālais pārstāvis? Māte ir mirusi, bet tēvam ir atņemtas tiesības. Ja man jāved bērns pie ārsta, tad es to nemaz nedrīkstu darīt, jo nekas viņam neskaitos. Paldies jau iepriekš! 

A
atbild:
10. oktobrī, 2024

Rīgas valstspilsētas pašvaldības bāriņtiesā norāda: ja bērna māte ir mirusi, bet bērna tēvam ar bāriņtiesas lēmumu ir pārtrauktas vai ar vispārējās jurisdikcijas tiesas nolēmumu ir atņemtas aizgādības tiesības, tad bērnam ir jābūt kādam citam pārstāvim. Lemjot pārtraukt aizgādības tiesības vecākam vai vecākiem, vecvecāki automātiski nekļūst par aizbildņiem.  

Ja jūs esat izteikusi bāriņtiesai lūgumu vai atsaukusies uz bāriņtiesas aicinājumam kļūt par aizbildni, tad jums jāsazinās ar bāriņtiesu un lietas atbildīgo speciālistu par lēmumu. 

Rīgas valstpilsētas pašvaldības bāriņtiesa aicina jūs pēc iespējas ātrāk sazināties ar bāriņtiesu, kurā vērsāties, lai noskaidrotu savu aizbildnes statusu un nepieciešamības gadījumā iesniegtu atbilstošus dokumentus.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 85 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas