E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33359
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kā noskaidrot Latvijas pilsoņa adresi ārzemēs

J
jautā:
20. jūlijā, 2024
Oļegs

Kā noskaidrot Latvijas pilsoņa adresi ārzemēs?

A
atbild:
26. jūlijā, 2024

Saskaņā ar Fizisko personu reģistra likuma 14. panta trešo daļu Latvijas pilsonim ir pienākums paziņot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei par savu, savu nepilngadīgo bērnu un personu, kuras atrodas tā aizgādnībā vai aizbildnībā, dzīvesvietas adresi ārvalstīs: 

  • triju mēnešu laikā pēc pārcelšanās uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs; 
  • 30 dienu laikā pēc dzīvesvietas adreses ārvalstī maiņas. 

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde izsniedz izziņas no Fizisko personu reģistra par fizisko personu datiem (ziņas par dzīvesvietu, ģimenes stāvokli, pases datiem un citas Fizisko personu reģistrā iekļautās ziņas par personu). Informācija pieejama šeit. 

Latvijas pilsonim ir tiesības brīvi pārvietoties un uzturēties jebkurā Eiropas Savienības (turpmāk  ES) dalībvalstī. Ārpus ES starpvalstu palīdzība personas meklēšanā atkarīga no tā, kādas diplomātiskās attiecības ar konkrēto valsti ir Latvijas Republikai. Tā kā persona ir Latvijas pilsonis, jūs varat vērsties pēc palīdzības attiecīgajā Latvijas Republikas vēstniecībā vai konsulātā; to saraksts pieejams šeit. 

Noskaidrot personas atrašanās vietu iespējams, izmantojot licencētu detektīvu pakalpojumus, atbilstoši LR Detektīvdarbības likumā noteiktajam.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas