E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33296
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Par skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanu jāpaziņo Veselības inspekcijai

J
jautā:
14. jūlijā, 2024
Dace

Labdien! Es vēlos klientiem sniegt pakalpojumu kosmetoloģiskā masāža. Tā nebūs ārstnieciskā masāža, lai gan man ir vairāki sertifikāti par masāžu kursiem. Kādus dokumentus nepieciešams iesniegt VID? Kā izrakstīt rēķinu/kvīti klientiem? 

A
atbild:
29. jūlijā, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Sniedzot pakalpojumus par atlīdzību, jāreģistrē saimnieciskā darbība. Jāizvēlas uzņēmējdarbības forma (pašnodarbinātais, individuālais komersants vai SIA). Informācija soli pa solim, tai skaitā par grāmatvedības kārtošanu un nodokļiem, ir pieejama Valsts ieņēmumu dienesta (VID) tīmekļvietnē, sadaļā “Saimnieciskās darbības veicēji” un “Pirmie soļi topošajiem uzņēmējiem”.

Ja pakalpojuma sniedzējs ir reģistrējis saimniecisko darbību un plāno sniegt skaistumkopšanas pakalpojumus, par to ir nepieciešams paziņot Veselības inspekcijai (VI). Informācija par iesniegumu atrodama Veselības inspekcijas tīmekļvietnē šeit.

Prasības ir noteiktas Ministru kabineta noteikumos Nr. 693Kārtība, kādā skaistumkopšanas un tetovēšanas pakalpojumu sniedzēji paziņo par saimnieciskās darbības uzsākšanu”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas