E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32957
Lasīšanai: 2 minūtes

Kādi dokumenti vajadzīgi, lai ēku reģistrētu zemesgrāmatā

J
jautā:
13. jūnijā, 2024
Olga Undalova

Labdien! Vēlos precizēt, kādi dokumenti ir nepieciešami, lai ierakstītu nelielas saimniecības ēkas zemesgrāmatā. Kadastrālās uzmērīšanas lieta? Kas vēl? Kāda būvju skice vai arī projekts? Ēkas ir celtas jau pasen, kadastra numuri tām ir piešķirti, bet nav ierakstītas zemesgrāmatā. Gribam ierakstīt tās zemesgrāmatā. Ja īpašumam ir divi īpašnieki, vai iesniegumu var rakstīt viens no viņiem? Vai arī jābūt abu parakstiem? 

A
atbild:
14. jūnijā, 2024
Inese Helmane
LV portāls

Neiepazīstoties ar dokumentāciju, varam sniegt tikai vispārīgu atbildi par dokumentiem, kas nepieciešami īpašuma reģistrācijai zemesgrāmatā. 

Lai zemesgrāmatā ierakstītu ēku kā patstāvīgu īpašumu, ir vajadzīgi šādi dokumenti: nostiprinājuma lūgums; Valsts zemes dienesta izziņa par ēku (būvju) saistību ar zemi (ja ēkas atrodas uz zemes, kura ir ierakstīta zemesgrāmatā); ēkas (būves) inventarizācijas lieta; ja ēkas uzceltas uz valsts vai pašvaldības zemes – lēmums par zemes piešķiršanu lietošanā zemes reformas laikā; kvīts par kancelejas un valsts nodevas samaksu. Vairāk par dokumentu iesniegšanu zemesgrāmatā varat izlasīt šeit.

Ja saimniecības ēka ir kopīpašums, tad uz nostiprinājuma lūguma ir jābūt abu īpašnieku parakstiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 237 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas