E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32851
Lasīšanai: 2 minūtes

Medicīnas dokumentācijas pieprasījums ārstniecības iestādei

J
jautā:
04. jūnijā, 2024
Kaspars

Varbūt neprecīzi izteicos jautājumā Nr. 32764. Esmu iepazinies un atbilstu PTL 7. panta pirmajā daļā norādītam personām, kam ir tiesības lūgt ārstniecības iestādei izsniegt informāciju, un saprotu, ka PTL 10. panta ceturtās daļas 1. un 2. punktā ir noteikti divi iemesli, kāpēc var lūgt ārstniecības iestādei informāciju izsniegt. Mans jautājums ir, kā rīkoties, ja ārstniecības iestāde, manuprāt, apzināti neizsniedz informāciju? Vai es varu rīkoties ārpus vēršanās Veselības inspekcijā? Tas rada situāciju, ka slimnīcai un Veselības inspekcijai ir dokumentācija, bet es kā pirmās pakāpes pacienta radinieks nevienu dokumenta kopiju neesmu saņēmis. 

A
atbild:
12. jūnijā, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Aprakstītajā situācijā, visticamāk, starp jums un ārstniecības iestādi ir izveidojusies nesaprašanās un komunikācijas kļūme. Atkārtoti norādāms, ka radinieka nāves gadījumā informācija ārstniecības iestādei jāpieprasa rakstveidā ar skaidru pamatojumu atsauci uz Pacientu tiesību likuma 10. panta ceturtās daļas 2. punktu. 

Vienlaikus jums jāņem vērā: ja Veselības inspekcija par konkrēto gadījumu jau veic pārbaudi, iespējams, visa personas medicīnas dokumentācija atrodas Veselības inspekcijā. Tādējādi ārstniecības iestāde jums nevar izsniegt kopijas. 

Ja patiešām visu līdz šim esat izdarījis atbilstoši likumam, bet ārstniecības iestāde patvaļīgi nesniedz informāciju, jums ir tiesības ar sūdzību vērsties Datu valsts inspekcijā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas