E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32788
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Kur atļauts novietot auto stāvēšanai Rīgā, Stacijas ielā

J
jautā:
27. maijā, 2024
Juris

Labdien! Kas ir krustojums dzīvojamajā zonā? Saņēmu sodu par nepareizu automašīnas novietošanu Rīgā, Mazajā Stacijas ielā. Automašīna bija novietota starp Stacijas ielu un Mazās Stacijas ielas atzaru, kurš iziet uz Dzirciema ielas. Google Maps var labi redzēt, ka tur vienmēr stāv mašīnas. Stāvēšanas aizlieguma zīmes ir izvietotas aiz šiem krustojumiem. Policija tās neatzīst. Stacijas iela esot tikai kartē, tas nekas, ka tur ir sešas privātmājas ar pagalmiem un privātām automašīnām, un vienlīmeņa braucamo daļu, kas savieno divas ielas. Kā atšķirt brauktuvi no iebrauktuves mājas pagalmā? 

A
atbild:
05. jūnijā, 2024
Sandis Zellis
jurists

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” 269. punktu 326. zīmes “Apstāties aizliegts” darbība ir spēkā no tās uzstādīšanas vietas līdz tuvākajam krustojumam, turklāt zīmes darbības zona nebeidzas vietās, kur uz ceļa izbrauc no blakusteritorijas (pagalma, stāvvietas, degvielas uzpildes stacijas, uzņēmuma u. tml.), un vietās, kur ceļu šķērso vai no tā atzarojas lauku ceļš, meža ceļš vai cits tamlīdzīgs ceļš, pirms kura nav uzstādītas attiecīgas priekšrocības zīmes, kā arī krustojumos, kuriem nav tieša pieslēguma attiecīgajai brauktuvei. 

Apskatot konkrēto vietu kartē “Google Maps”, konstatējams, ka Stacijas ielas pieslēgums Mazajai Stacijas ielai iezīmēts taisnā veidā, tomēr, pārbaudot konkrēto vietu fotogrāfijās, secināms, ka kartes dati ir kļūdaini – konkrētajā vietā nav tieša pieslēguma attiecīgajai brauktuvei Mazajā Stacijas ielā. Proti, Stacijas ielas turpinājums stiepjas uz rietumiem, tādējādi Stacijas ielas vienīgais pieslēgums Mazajai Stacijas ielai ir pretī daudzīvokļu nama (Mazajā Stacijas ielā 6) pirmajai kāpņutelpai. Minēto, kā arī to, ka daudzīvokļu nama pusē nav Stacijas ielas, apliecina dati Valsts zemes dienesta uzturētajā Kadastra informācijas sistēmā. 

Šādos apstākļos transportlīdzekļa novietošana Mazajā Stacijas ielā atļauta tikai pēc uzstādītās 326. zīmes “Apstāties aizliegts”, kas izvietota kopā ar 810. zīmi (t. s. bultiņu). Šī vieta ir pirmais krustojums virzienā no Dzirciema ielas. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 10 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas