E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32758
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
2
2

Ugunskura ierīkošana

J
jautā:
23. maijā, 2024
Aigars

Labdien! Man ir dzīvoklis jaunajā projektā, kas atrodas Pļavniekos. Vai mēs kā mājas īpašnieki, savācot pietiekamu balsu skaitu, drīkstam izveidot ugunskura vietu, kur cept, piemēram, gaļu, kopīpašuma teritorijā? Vai Rīgā vispār drīkst kurināt grilu? Cik kopīpašnieku piekrišanai jābūt, ja mājā ir viens veģetārietis, lai balsu skaits būtu pietiekams? 

A
atbild:
04. jūnijā, 2024

Atbilstoši Rīgas domes 2007. gada 19. jūnija saistošo noteikumu Nr. 80 “Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā” 6. punktam publiskās vietās aizliegts kurināt ugunskuru ārpus pašvaldības speciāli šim nolūkam iekārtotām vietām, izņemot pašvaldībā saskaņotu pasākumu norises laikā un vietā, kā arī valsts noteiktās svētku, atceres un atzīmējamās dienās, nebojājot apstādījumus un ievērojot ugunsdrošības prasības. 

Jauno projektu daudzdzīvokļu māju piegulošo teritoriju izmantošana ir pieļaujama atbilstoši teritorijas plānošanas un apbūves noteikumiem. Ja konkrētajā teritorijā nav paredzēta (saskaņota) ugunskura kurināšanas vieta (attiecīgi arī grila kurināšanas vieta), tad minētās darbības attiecīgajā teritorijā nav atļautas.  

Papildus paskaidrojams, ka bez paaugstināta ugunsbīstamības riska ugunskura un grila kurināšanas laikā radīsies arī dūmi un smakas, kas var traucēt citu mājas iedzīvotāju mieru un labklājību.  

Dzīvokļu īpašnieku kopības kompetencē ir lemt jautājumus, kas noteikti Dzīvokļa īpašuma likuma 16. pantā, taču tie nevar būt pretrunā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.   

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas