E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32662
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Vai divu bērnu vecāks var saņemt Latvijas Goda ģimenes apliecību

J
jautā:
15. maijā, 2024
Ilona

Labdien! Esmu divu bērnu mamma (vienam ir 12 gadi, otram septiņi mēneši). Vai man ir tiesības saņemt Ģimenes goda karti? Paldies! 

A
atbild:
13. jūnijā, 2024
Santa Galiņa
LV portāls

Vispirms norādām, ka jūsu sniegtā informācija ir nepietiekama, lai spriestu par tiesībām saņemt Latvijas Goda ģimenes apliecību, tāpēc sniedzam vispārīgu atbildi.  

Ministru kabineta noteikumi “Latvijas Goda ģimenes apliecības programmas īstenošanas kārtība” regulē kārtību, kādā tiek piešķirta un izsniegta Latvijas Goda ģimenes apliecība. Noteikumi paredz, ka apliecība tiek piešķirta, pamatojoties uz iesniegumu un īstenojoties vienam vai abiem nosacījumiem: 

  • personas aprūpē ir trīs vai vairāk bērnu, tai skaitā audžuģimenē vai aizbildnībā esoši bērni un pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja viņas iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību; 
  • personas aprūpē ir bērns ar invaliditāti vai pilngadīga persona, kura nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja viņai ir noteikta I vai II invaliditātes grupa. 

Vienlaikus gan jums, gan bērniem deklarētajai vai reģistrētajai dzīvesvietai jābūt Latvijas Republikā, izņemot gadījumu, ja bērns izglītību iegūst ārvalsts izglītības iestādē un pagaidu dzīvesvieta noteikta ārvalstī. Tāpat, lai saņemtu apliecību, jūs nedrīkstat būt reģistrēta Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā parādnieka statusā. Parādnieka statuss šajā gadījumā netiek ņemts vērā, ja jums ir piešķirta invaliditāte vai ja pārejošas darbnespējas dēļ bez pārtraukuma nestrādājat ilgāk kā sešus mēnešus vai ar pārtraukumiem vienu gadu triju gadu periodā, kā arī gadījumā, ja ir noslēgta vienošanās ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrāciju par kārtību, kādā veicams uzturlīdzekļu un likumisko procentu maksājums, un noslēgtā vienošanās tiek pildīta.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas