E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32233
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesības prasīt parādnieka mantiskā stāvokļa deklarēšanu

J
jautā:
02. aprīlī, 2024
Leila

Labdien! Kāpēc tiesu izpildītājam ir nepieciešama konta izdruka arī par izejošajiem maksājumiem? Saprotu, ka galvenais ir nosūtīt konta pārskatu par ienākošajiem maksājumiem, lai ZTI ir informēts par maniem finanšu līdzekļiem, uz kuriem var vērst piedziņu, uz kuriem ne. Kāpēc tāpat ir ar izejošajiem maksājumiem? Vai tas ir likumīgi? 

A
atbild:
03. maijā, 2024

Tiesu izpildītājs, pamatojoties uz Civilprocesa likuma 555. panta septīto daļu, jebkurā izpildes procesa stadijā var pieprasīt, lai parādnieks deklarē savu mantisko stāvokli un pārmaiņas tajā pēdējā gada laikā.  

Nezinot konkrētus izpildu lietas apstākļus un pamatu, uz kāda ir pieprasīta minētā informācija, Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome paskaidro, ka normatīvais regulējums nenosaka, kādu informāciju tiesu izpildītājs ir tiesīgs pieprasīt no izpildu lietā iesaistītajām pusēm, tomēr jebkura informācija, ko tiesu izpildītājs pieprasa, ievērojot Tiesu izpildītāju likuma 41. pantu, var būt pamats lēmuma pieņemšanai izpildu lietas ietvaros, kā, piemēram, sniedzot atbildes uz parādnieka iesniegtajiem iesniegumiem un tajos izteiktajiem lūgumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas