E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31912
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja iemaksas veiktas par nepilnu mēnesi, pensijas apdrošināšanas stāžā ieskaita visu mēnesi

J
jautā:
01. martā, 2024
Signe

Labdien! Vēlos izbeigt civildienesta attiecības ar valsts iestādi, kā pēdējo darba dienu norādot svētdienu. Darba devējs iebilst, vēlas, lai kā pēdējo darba dienu norādu piektdienu, jo strādāju piecas dienas nedēļā (pirmdiena–piektdiena). Es esmu pret, jo ar pirmdienu sāku jaunu darbu un vēlos nepārtrauktu darba stāžu, tas taču vēlāk ietekmēs manu pensiju. Kā tur īsti ir? Kuram ir taisnība?

A
atbild:
07. martā, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pēc 1996. gada 1. janvāra apdrošināšanas stāžu veido mēneši, kuros veiktas vai bija jāveic apdrošināšanas iemaksas attiecīgajam sociālās apdrošināšanas veidam. Nosakot tiesības uz vecuma pensiju, apdrošināšanas stāžā ieskaita tos mēnešus, kuros ir veiktas sociālās apdrošināšanas iemaksas. Ja iemaksas veiktas par nepilnu mēnesi, tad apdrošināšanas stāžā ieskaita visu mēnesi. Savukārt mēneši, kuros apdrošināšanas iemaksas nav veiktas, apdrošināšanas stāžu neveido.

Pensijas kapitālu veido par personu reģistrētās un faktiski veiktās apdrošināšanas iemaksas.

Informāciju individuālā situācijā ieteicams uzzināt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā, rakstot uz e-pasta adresi konsultacijas@vsaa.gov.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 64507020.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas