E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31882
Lasīšanai: 2 minūtes

Sniedzot liecību administratīvā pārkāpuma lietā, jāinformē par visu zināmo

J
jautā:
19. februārī, 2024
Zita Zača

Vai pieteicējs, sniedzot paskaidrojumu pašvaldības policijas darbiniekiem saistībā ar savu iesniegto iesniegumu par konkrētu pārkāpumu un tā izdarītāju, drīkst policistiem izsniegt liecinieka tālruņa numuru, ja viņam tas ir zināms? Kāds likums to regulē?

A
atbild:
26. februārī, 2024
Sandis Zellis
jurists

Atbilstoši Administratīvās atbildības likuma 95. pantam paskaidrojumus sniedz vienīgi pie atbildības saucamās personas. Līdz ar to jūs kā persona, kura ziņoja par administratīvo pārkāpumu, esat bijusi uzaicināta sniegt liecību liecinieka, cietušā vai aizskartā mantas īpašnieka statusā. Neatkarīgi no procesuālā statusa jums ir pienākums sniegt informāciju par administratīvā pārkāpuma lietā visu jums zināmo un atbildēt uz jautājumiem (skatīt minētā likuma 49. panta otro daļu, 44. panta trešās daļas 3. punktu, 45. panta trešās daļas 2. punktu).

Savukārt leģitīmais mērķis attiecīgās informācijas sniegšanai ir Vispārīgās datu regulas 6. panta 1. punkta e) apakšpunkts – datu apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pārzinim likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

Papildus vēršam uzmanību, ka atbilstoši Administratīvās atbildības likuma 37. pantam personas, kura ziņoja par administratīvo pārkāpumu, cietušā, kā arī liecinieka datiem ir ierobežotas pieejamības informācijas statuss; personas dati ir pieejami tikai amatpersonai, augstākai amatpersonai un tiesai; personas dati ir pieejami arī citām personām, ja datu subjekts ir piekritis savu datu apstrādei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas