E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31468
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ūdens skaitītāju nomaiņa

J
jautā:
10. janvārī, 2024
Alma

Daudzdzīvokļu māju, kurā es dzīvoju, pārvalda DzĪKS. Jāmaina ūdens skaitītāji, pārvaldnieks iesaka (pieprasa?!) konkrētu firmu. Esmu par šo firmu dzirdējusi tikai negatīvas atsauksmes: nekvalitatīvs darbs, pēc santehniķu padarītā nākas meklēt profesionāļus, kuri labos tekošas caurules, mainīs izmirkušo virtuves iekārtu u. tml. Vai varu sarunāt citu sertificētu meistaru, kurš godīgi un kvalitatīvi paveiks darbu?

A
atbild:
15. janvārī, 2024

Ūdens skaitītājs ir katra dzīvokļa īpašnieka atsevišķais īpašums, un mājas pārvaldniekam nav tiesību veikt skaitītāju verifikācijas (maiņas) darbības, ja dzīvokļu īpašnieku kopība to nav minētajām darbībām speciāli pilnvarojusi (piemēram, dzīvokļu īpašnieku kopsapulces lēmumā). Kaut arī šāds lēmums pastāv, atsevišķā dzīvokļa īpašnieks ir tiesīgs patstāvīgi veikt ūdens skaitītāja verifikāciju, iesniedzot pārvaldniekam attiecīgu aktu.

Ūdens skaitītāju verifikāciju veic atbilstoši 2007. gada 9. janvāra Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr. 40 “Noteikumi par valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu sarakstu”, kas nosaka: verificēšanas periodiskums mehāniskajiem ūdens patēriņa skaitītājiem ir ne retāk kā reizi četros gados, bet elektromagnētiskajiem un ultraskaņas ūdens patēriņa skaitītājiem – reizi sešos gados.

Dzīvokļa īpašniekam ir pienākums savlaicīgi veikt skaitītāja verifikāciju (t. i., trīs mēnešu laikā no verifikācijas derīguma termiņa beigām), ievērojot Ministru kabineta 2008. gada 9. decembra noteikumus Nr. 1013 “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas