E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31467
Lasīšanai: 2 minūtes

Kuram jāmaksā par obligāto veselības pārbaudi

J
jautā:
10. janvārī, 2024
Inta

Labdien! Jau agrāk ir ticis apspriests jautājums par obligāto veselības pārbaudi un šī pakalpojuma apmaksu, ko sedz darba devējs (saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 219). Bet vai darba devējam ir jāapmaksā arī periodiskā profilaktiskā pārbaude pie ģimenes ārsta, kura aprakstīta Ministru kabineta noteikumos Nr. 447?

A
atbild:
19. janvārī, 2024
Valsts darba inspekcija
Laura Akmentiņa, Klientu atbalsta nodaļas vadošā juriskonsulte

Veselības pārbaudes personām, kuras nodarbinātas ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai saistītos darbos, veicamas atbilstoši Ministru kabineta noteikumos Nr. 447 “Noteikumi par darbiem, kas saistīti ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai, un obligāto veselības pārbaužu veikšanas kārtība” noteiktajai kārtībai.

Minētie noteikumi izdoti saskaņā ar Epidemioloģiskās drošības likuma 34. panta pirmo daļu, un atbilstoši minētā panta otrajai daļai izdevumus, kas saistīti ar personas obligāto periodisko veselības pārbaudi, sedz darba devējs.

Izdevumus, kas saistīti ar obligāto pirmreizējo veselības pārbaudi pirms darba tiesisko attiecību uzsākšanas, pēc savstarpējas vienošanās sedz attiecīgā persona no saviem līdzekļiem vai darba devējs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 294 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas