E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3103
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ārzemēs iegūta akadēmiskā grāda pielīdzināšana

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. oktobrī, 2013
Kristīna

Latvijas likumdošana maģistra grāda iegūšanai paredz vismaz 5 gadu ilgu studijas periodu. Vai ir iespējams pielīdzināt ārzemju grādus, kuru kopīgais ieguves laiks ir četri gadi?

A
atbild:
04. novembrī, 2013
Laura Studente
LV portālam

Jā, tas ir iespējams. Kā norāda Latvijas Akadēmiskā informācijas centra direktore Baiba Ramiņa, ārvalstu izglītības dokumenti tiek pielīdzināti Izglītības likuma 11.1panta noteiktajā kārtībā, katru dokumentu vērtējot individuāli.

11.1pants paredz, ka ārvalstīs izsniegto izglītības dokumentu, kā arī ārvalstīs iegūtos akadēmiskos grādus apliecinošu dokumentu ekspertīze tiek veikta, pamatojoties uz to īpašnieka, attiecīgo izglītības iestāžu, valsts institūciju, darba devēju vai profesionālo organizāciju iesniegumu. Tas jāiesniedz Akadēmiskās informācijas centrā.

Pēc iesniegto dokumentu ekspertīzes arī tiek noteikts, kādam Latvijā izsniedzamam izglītības dokumentam vai Latvijā piešķiramam akadēmiskajam grādam atbilst vai ir pielīdzināms ārvalstī izsniegtais izglītības dokuments vai piešķirtais akadēmiskais grāds.

Ja ārzemēs izdotais izglītības dokuments vai grāds neatbilst nevienam Latvijā izsniegtajam analogam, tad ekspertīzes rezultātā tiek noteikts, kādi papildu nosacījumi jāizpilda, lai to pielīdzinātu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 267 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas