E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30785
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Kā saņemt invaliditātes apliecību

J
jautā:
21. oktobrī, 2023
Maija

Kā pagarināt otrās grupas karti?

A
atbild:
24. oktobrī, 2023
Lidija Dārziņa
LV portāls

Invaliditāti apliecinošu dokumentu – invaliditātes apliecību – izsniedz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (VDEĀVK).

Atkārtotas invaliditātes apliecības saņemšanai jāiesniedz komisijai iesniegums. To var izdarīt:

  • izmantojot www.latvija.lv izvietoto e-pakalpojumu “Atkārtota invalīda apliecības izsniegšana” (e-pakalpojuma saņemšanai nepieciešams autorizēties ar Latvijā izsniegtu drošu elektronisko parakstu vai izmantojot internetbankas autorizācijas datus); 
  • klātienē jebkurā no komisijas nodaļām vai klientu apkalpošanas centriem;
  • nosūtot pasta sūtījumā, iesniegumā norādot: ziņas par personu (vārds, uzvārds, personas kods, dzīvesvietas adrese); saziņas veidu (telefona numuru vai e-pastu); atkārtotas apliecības izsniegšanas iemeslu; adresi, uz kuru nosūtīt apliecību ierakstītā pasta sūtījumā;
    • iesniegumam pievieno iepriekš izsniegto invaliditātes apliecību, ja iespējams.

Komisija apliecību izsniedz klātienē kādā no komisijas nodaļām vai klientu apkalpošanas centriem vai nosūta ierakstītā pasta sūtījumā. Tas, kādā veidā vēlaties saņemt apliecību, jānorāda iesniegumā par apliecības saņemšanu.

Komisijas administrācija un Rīgas nodaļa atrodas Ventspils ielā 53, Rīgā. Komisijas darbinieki strādā arī citās Latvijas pilsētās: Gulbenē, Rēzeknē, Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Valmierā, Kuldīgā, Liepājā. Informācija par komisijas nodaļu adresēm ir atrodama sadaļā “Kontakti.

Komisijas konsultāciju var saņemt, zvanot uz tālruni 29632807 vai 67614885 vai rakstot uz e-pastu: konsultacijas@vdeavk.gov.lv.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 247 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas