E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30622
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai var pieprasīt termiņuzturēšanās atļauju, ja ir izsniegta īstermiņa vīza

J
jautā:
04. oktobrī, 2023
Ralfs

Labdien! Mana sieva ar savu dēlu (nav ES pilsoņi) plāno doties uz Latviju ar C kategorijas vīzu. Vai, esot Latvijā ar šādu vīzu, ir tiesības kārtot uzturēšanās atļauju? Pētot materiālus par uzturēšanās atļaujas kārtošanu, neatradu informāciju, vai to var darīt vai ne (ir tikai minēts par apstākļiem, ja grib pagarināt C vīzu vai pārvērst C vīzu par D vīzu ārkārtas apstākļu gadījumā). Šāds jautājums radies, jo mana sieva ir Filipīnu pilsone, bet Filipīnās nav Latvijas vēstniecības, kur nokārtot C vīzu, vienīgā iespēja to izdarīt ir Latvijas vēstniecībā Japānā. Paldies!

A
atbild:
09. oktobrī, 2023

Imigrācijas likumā nav aizlieguma iesniegt dokumentus uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai, uzturoties Latvijas Republikā. Tātad, likumīgi uzturoties Latvijā ar īstermiņa vīzu (C kategorijas vīzu), ārzemnieks ir tiesīgs iesniegt dokumentus termiņuzturēšanās atļaujas pieprasīšanai.

Personai, iesniedzot vīzas pieprasījumu, jāsniedz patiesa informācija par vizītes mērķi. Ja persona informēs, ka plāno iesniegt uzturēšanās atļaujas pieprasījumu, tad konsulārajai amatpersonai būtu jāatsaka vīzas izsniegšana, jo tiks konstatēts, ka personas ieceļošanas mērķis patiesībā ir ilgtermiņa uzturēšanās un nepieciešams pieprasīt ilgtermiņa vīzu.

Informāciju par vīzām un to saņemšanu skatīt šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas