E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3045
Lasīšanai: 2 minūtes
1
11
1
11

Bērna kopšanas atvaļinājums pēc dzemdību atvaļinājuma

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. oktobrī, 2013
DACE

Labdien! Man tāds jautājums, kā man pareizi būtu jāskaita bērna kopšanas atvaļinājums, ja man B lapa beidzas 29.10.13., bet bērns dzimis 9.09.13. No kura datuma rēķina pusotru gadu – no bērna dzimšanas datuma vai atvaļinājuma beigu datuma? Nesaprotu, kad man īsti jāatgriežas darbā? 

A
atbild:
23. oktobrī, 2013
Edīte Brikmane
LV portāls

Bērna kopšanas atvaļinājumā Jūs varat doties, tiklīdz beidzies dzemdību atvaļinājums.

Darba likuma 156.pantā ir noteikts, ka bērna kopšanas atvaļinājumu piešķir uz laiku, kas nav ilgāks par pusotru gadu, līdz dienai, kad bērns sasniedz astoņu gadu vecumu. Šādu atvaļinājumu pēc darbinieka pieprasījuma piešķir uz pilnu laiku (pusotru gadu) vai pa daļām. Piemēram, tagad Jūs varat ņemt bērna kopšanas atvaļinājumu uz vienu gadu, bet atlikušos 6 mēnešus izņemt vēlāk. Tikai jārēķinās, ka tādā gadījumā, ja daļu atvaļinājuma izņemsiet, kad bērns ir paaudzies un ir vecāks par 2 gadiem, vairs netiks izmaksāts bērna kopšanas pabalsts un arī darba devējam Jums nekas nebūs jāmaksā.

Jūsu pienākums ir vienu mēnesi iepriekš rakstveidā paziņot darba devējam par bērna kopšanas atvaļinājuma vai tā daļas sākumu un ilgumu. Tātad, ja Jūs vēlaties izmantot visu atvaļinājumu uzreiz, tad iesniegumā darba devējam jānorāda, ka lūdzat piešķirt bērna kopšanas atvaļinājumu no 2013.gada 30.oktobra līdz 2015.gada 30.aprīlim. 2015.gada 1.maijs tad būs diena, kad Jums jāatgriežas darbā.

Labs saturs
11
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas