E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30350
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai auto ar invalīdu stāvvietu izmantošanas karti atļauts novietot papildzīmes darbības zonā

J
jautā:
03. septembrī, 2023
Andžela

Labdien! Vai invalīds 849. ceļa zīmes darbības zonā var novietot savu auto (apzīmētu ar invalīdu stāvvietu izmantošanas karti), ja nav pieejama invalīdu stāvvieta (ja visas vietas aizņemtas vai tādu nav tuvumā)? Ja cilvēks ir atbraucis ciemos uz māju, kura atrodas šīs zīmes darbības zonā. Paldies!

A
atbild:
05. septembrī, 2023
Sandis Zellis
jurists

Saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumu Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” 285.27. apakšpunktu 849. papildzīmē “Pārējā papildinformācija” norāda informāciju, ko nesatur pārējās papildzīmes (atceļ apstāšanās un stāvēšanas aizliegumu transportlīdzekļiem ar speciālām atļaujām, norāda laikposmu, kurā atļauts iekraut un izkraut kravu un tamlīdzīgi).

Ja vien papildzīmē nav norādes par apstāšanās vai stāvēšanas aizliegumu atcelšanu transport­līdzekļiem, kas apzīmēti ar invalīdu stāvvietu izmantošanas karti (praksē gan papildzīmes ar šādu saturu nav konstatētas), tad jums nav tiesību konkrētajā vietā novietot savu transportlīdzekli, neskatoties uz to, ka speciāli paredzētās stāvvietas ir aizņemtas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas