E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30337
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Kā rīkoties, ja administratīvais sods jau samaksāts, bet nolēmums atcelts

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. septembrī, 2023
Aleksejs

Vai uz atceltā lēmuma (par administratīvo pārkāpumu) pamata ir iespējams atmaksāt valsts kasē samaksātos naudas līdzekļus? Ja jā, tad pie kā vērsties?

A
atbild:
05. septembrī, 2023
Sandis Zellis
jurists

Atbilstoši Administratīvās atbildības likuma 262. pantam sodītajai personai piemērotais naudas sods pilnā apmērā samaksājams ne vēlāk kā viena mēneša laikā no dienas, kad stājies spēkā nolēmums par sodu.

Savukārt atbilstoši minētā likuma 264. panta pirmajai daļai valsts budžetā pārmaksāto vai nepareizi iemaksāto naudas soda summu, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtu naudas soda maksātāja iesniegumu, atmaksā Valsts ieņēmumu dienests 15 darba dienu laikā no dienas, kad saņemts tās amatpersonas rakstveida atzinums, kura pieņēmusi lēmumu par naudas soda piemērošanu.

Ievērojot minēto, ja naudas sods jau ir samaksāts, bet nolēmums par soda piemērošanu atcelts, tad jums jāvēršas ar iesniegumu Valsts ieņēmumu dienestā, pievienojot naudas soda samaksas identificējošus dokumentus (maksājuma uzdevumu) un lēmumu par attiecīgā nolēmuma atcelšanu. Ja lēmums ir pārsūdzams, tad uz tā jābūt iestādes/tiesas atzīmei, ka tas stājies spēkā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas