E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29815
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Par teritorijas izmantošanas nosacījumiem jāuzzina pašvaldībā

J
jautā:
02. jūlijā, 2023
Anda Jākabsone

No marta nevaru piekļūt īpašumam. Ceļš iedalīts zemes reformas laikā, iezīmēts zemes plānā, zemesgrāmatā ir veikta atzīme. Mani visvairāk baida ziema, jo mums ir malkas apkure un nav iespējams pievest malku, kā arī nevaram piekļūt ārstam. Mājā esam divi veci cilvēki, tagad dzīvojam, tikai lietojot zāles. Esam vērsušies pie advokāta. Cik saprotu, tiesas process ir ilgs. Baidos, vai to sagaidīšu. Kā mums pārciest gaidāmo ziemu? Kur vērsties pēc palīdzības, ja jūtamies bezpalīdzīgi?

A
atbild:
17. jūlijā, 2023
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja esošu piekļuves ceļu nav, bet tāds īpašuma patstāvīgai apsaimniekošanai ir nepieciešams, tad jābūvē jauns ceļš (atbilstoši būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu prasībām) un jānodibina ceļa servitūts.

Servitūtu ir iespējams nodibināt un ierakstīt zemesgrāmatā vienošanās ceļā vai ar tiesas spriedumu, ja šādu vienošanos panākt nav iespējams. Atzīme par ceļu robežu plānā neapliecina braucamā ceļa servitūta nodibināšanu.

No situācijas izklāsta nav saprotams, kādu iemeslu vai apstākļu dēļ kopš marta vairs nevarat piekļūt savam īpašumam. Par problēmu un tās iespējamajiem risinājumiem vajadzētu uzzināt pašvaldībā. Vietējās pašvaldības teritorijas plānojumā nosaka funkcionālo zonējumu, publisko infrastruktūru, reglamentē teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus, kā arī citus teritorijas izmantošanas nosacījumus un aprobežojumus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas