E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29765
Lasīšanai: 2 minūtes

Pašvaldībai likums noteic, kuriem iedzīvotājiem sniegt palīdzību ar mājokli

J
jautā:
24. jūnijā, 2023
Jana

Labdien! Mēs ar 2. grupas invalīdi ar kustības traucējumiem, civilvīru un diviem bērniem īrējam pašvaldības dzīvokli, bet nu mums nepagarina īres līgumu, jo neatbilstam viņu nosacījumiem, neesam ne trūcīgie, ne maznodrošinātie. Ir jāizvācas no dzīvokļa mēneša laikā. Vai mēs neesam cilvēki, kuri nav trūcīgie, kurus nebaro pašvaldība ar palīdzību... kuriem nekas nepienākas... Vai tiešām ir jābūt trūcīgiem... Cilvēku šķirošana mums te Latvijā ir.

A
atbild:
04. jūlijā, 2023
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pašvaldības pienākums ir sniegt palīdzību iedzīvotājiem, kuri palikuši bez pajumtes, kā arī maznodrošinātiem iedzīvotājiem, kuri objektīvu apstākļu dēļ nevar nopelnīt līdzekļus mājoklim. Telpas dzīvošanai pašvaldība izīrē likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” noteiktajā kārtībā vienīgi šajā likumā noteiktajām personām un ievērojot šā likuma un Dzīvojamo telpu īres likuma noteikumus.

Pašvaldība saistošajos noteikumos nosaka dzīvojamās telpas izīrēšanas kārtību un nosacījumus, kā arī termiņu, uz kādu tiek slēgts dzīvojamās telpas īres līgums.

No jūsu izklāstītās situācijas nav saprotams, kuram no jums ir pašvaldības dzīvokļa īres tiesības, kas ir pārējās personas, kuras atbilstoši līgumam ir tiesīgas mitināties šajā dzīvoklī, uz kādu laiku ir noslēgts līgums un kādi ir tā izbeigšanas nosacījumi.

Par iespējām saglabāt īres tiesības jāuzzina pašvaldībā. Iedzīvotājiem, kuriem nav paredzēta sociālā palīdzība, jo ir pietiekami daudz līdzekļu, par mājokli jāgādā pašiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 259 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas