E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29522
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Par apakšīres līgumu

J
jautā:
23. maijā, 2023
Valentīna

Cik apakšīres līgumu var noslēgt par vienu dzīvokli? Ar māti noslēgts apakšīres līgums, un tajā pašā dienā ar viņas nepilngadīgo bērnu arī tika noslēgts atsevišķs apakšīres līgums. Vai tas ir pareizi? Varbūt nepilngadīgo bērnu var iekļaut ar māti noslēgtajā apakšīres līgumā?

A
atbild:
01. jūnijā, 2023

Ar nepilngadīgu personu nevar slēgt apakšīres līgumu, jo nepilngadīga persona pati nevar slēgt līgumus līdz 18 gadu vecumam. Viņas vietā to var izdarīt, piemēram nepilngadīgās personas vecāki vai likumiskie pārstāvji.

Lai darījumam būtu tiesīgs spēks, tā dalībniekiem vajadzīga tiesībspēja un rīcībspēja šā darījuma taisīšanai; pretējā gadījumā darījums nav spēkā. Rīcībspējas trūkst nepilngadīgajiem (atbilstoši Civillikuma 1405. un 1408. pantā noteiktajam).

Uz apakšīres līgumu ir attiecināmi Dzīvojamās telpas īres līguma noteikumi, kas nostiprināti Dzīvojamo telpu īres likumā. Dzīvojamās telpas īres (apakšīres) līgumā ir jāiekļauj arī ziņas par kopā ar īrnieku (apakšīrnieku) dzīvojamā telpā iemitinātajām personām (atbilstoši  Dzīvojamo telpu īres likuma 8. panta piektajā punktā noteiktajam).

Tātad ziņas par bērnu (nepilngadīgo personu) ir jāiekļauj apakšīres līgumā, kas tiek slēgts ar viņa māti.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas