E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29178
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kooperatīvās sabiedrības budžeta apstiprināšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. aprīlī, 2023
guntis

Labdien! Palika neatbildēts jautājums Nr. 28894, DKS-Bullupe11.  Vai jaunais kooperatīva budžets 2023. gadam, kam ir veikts uzmetums un kas ir bez paraksta (vēl arī cenu paaugstinājumi), ir jāsaskaņo kooperatīva biedru kopsapulcē?

A
atbild:
02. maijā, 2023

Biedrību un nodibinājumu likuma 31. panta pirmajā daļā ir noteikta biedru kopsapulces ekskluzīvā kompetence. Minētajā uzskaitījumā ietilpst gada pārskata apstiprināšana, iepriekšējā saimnieciskās darbības gada peļņas sadale vai zaudējumu segšanas kārtības noteikšana. 31. pants neparedz tiešu biedru kopsapulces nepieciešamību nākamā gada budžeta apstiprināšanai.

Savukārt sabiedrības statūtos var paredzēt arī citus jautājumus, kuru izlemšana ir vienīgi biedru kopsapulces kompetencē. Tādējādi, ja DKS statūti paredz biedru kopsapulcei pienākumu nākamā pārskata perioda budžeta apstiprināšanai, cenu paaugstināšanai vai līdzīgām darbībām, šāds jautājums ir izlemjams vienīgi biedru kopsapulcē. Saimnieciskās darbības revīziju (tai skaitā attiecībā uz budžeta izpildi) īsteno revidenti likuma 57. pantā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 118 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas