E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29081
Lasīšanai: 3 minūtes

Samaksu par aprūpi mājās nosaka pakalpojuma sniedzējs

J
jautā:
05. aprīlī, 2023
Liene

Radinieks saņem sociālo aprūpi mājās (Rīgā), ko pilnā apmērā apmaksā pašvaldība. Tika noslēgts uztura līgums. Vai ir iespēja turpināt saņemt sociālo aprūpi mājās, tagad par to maksājot? Kādas ir izmaksas par šo pakalpojumu?

A
atbild:
25. aprīlī, 2023
Rīgas dome
Lita Brice, Labklājības departamenta Direktora biroja Klientu servisa nodaļas vadītāja

Katru gadījumu izvērtē individuāli, un, ja līgumā ir norādīts, ka tuvinieks aprūpē, katrs var izvēlēties šāda pakalpojuma sniedzēju, norāda Rīgas domes Labklājības departamenta Direktora biroja Klientu servisa nodaļas vadītāja Lita Brice.

Visām mājas aprūpes organizācijām ir mājaslapas. Tās var skatīties arī no Labklājības departamenta mājaslapas. Iepazīstoties ar informāciju, var salīdzināt cenas, tāpat informāciju par pakalpojuma maksu var pajautāt iepriekšējam pakalpojuma sniedzējam.

Rīgas pilsētas pašvaldībā aprūpes pakalpojumus nodrošina pakalpojumu sniedzēji, ar kuriem Rīgas Sociālais dienests saskaņā ar pašvaldības iepirkumu ir noslēdzis sadarbības līgumu.

Piemēram, Latvijas Samariešu apvienība. Sociālā pakalpojuma cena un samaksas kārtība, ja par sociālo pakalpojumu daļēji vai pilnībā maksā klients:

  • 10 eiro/stundā par pamatpakalpojumiem;
  • 13 eiro/stundā par paplašinātās un aprūpes mājās pakalpojumiem;
  • 15 eiro/stundā par neatliekamās aprūpes mājās pakalpojumiem.

Līdz esošā mēneša 10. datumam tiek sagatavots un nosūtīts rēķins par sniegtajiem aprūpes mājās pakalpojumiem par iepriekšējo mēnesi. Ja par aprūpes mājās pakalpojumu klients maksā daļēji, līdzdalības maksājumu nosaka Rīgas Sociālais dienests un līdz esošā mēneša trīsdesmitajam datumam tiek sagatavots un klientam nosūtīts noteiktās līdzdalības rēķins par iepriekšējo mēnesi.

Senior Rīga. Maksu aprēķina pēc vizīšu skaita.

Cenas tiek veidotas no vizīšu skaita dienā (vienas vizītes laiks ir no 40 minūtēm līdz 1 stundai 20 minūtēm):

  • 1 vizīte dienā – 18,00 eiro;
  • 2 vizītes dienā – 12,00 eiro par vizīti;
  • 3 vizītes dienā – 10 eiro par vizīti.

Katrā mājaslapā var iepazīties ar pakalpojumu klāstu par personas aprūpi un ikdienas mājas darbu un palīdzību sadzīvē apjomu. Darbinieks sarunā ar tuvinieku izveido individuālo aprūpes plānu, ņemot vērā klienta stāvokli, vēlmes, ieradumus, un piedāvā atbilstošus pakalpojumus.

Tātad radiniekam ir jāiepazīstas ar informāciju par aprūpi mājās, jāizvēlas pakalpojuma sniedzējs un jāsazinās ar to, ar kuru vēlētos sadarboties.

Jāpiebilst, ka aprūpi mājās piedāvā arī pakalpojumu sniedzēji, kuriem nav līguma ar Rīgas domi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas