E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28883
Lasīšanai: 2 minūtes

Autostāvvietas izmantošanas tiesības

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. martā, 2023
ŅINA

Vai mājas komitejai ir tiesības atņemt dzīvokļa un zemes īpašniekam tiesības novietot automašīnu daudzdzīvokļu mājas pagalmā, pamatojoties uz deklarācijas neesamību šajā adresē? Paldies!

A
atbild:
27. martā, 2023

Normatīvajos aktos nav noteikts jautājumā minētais termins “mājas komiteja”.

Kopīpašuma lietošanas tiesību noteikšana daudzdzīvokļu mājās tiek noteikta saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likuma 16. panta otrās daļas 2. punktu, t. i., tiesības lemt par daudzdzīvokļu mājai piederošās zemes (kopīpašuma) atsevišķo lietošanas tiesību noteikšanu ir dzīvokļu īpašnieku kopībai.

Savukārt 17. panta 71 daļa nosaka –, lai pieņemtu lēmumu par šā likuma 16. panta otrās daļas 2. punktā minētajiem jautājumiem, nepieciešams, lai “par” nobalsotu dzīvokļu īpašnieki, kuri pārstāv vismaz trīs ceturtdaļas no visiem dzīvokļu īpašumiem.

Ja dzīvokļu īpašnieku kopības lēmums par kopīpašuma atsevišķās lietošanas kārtības noteikšanu, kas paredz noteikt tiesības lietot autostāvvietu īpašniekiem, kuriem īpašuma adrese ir arī deklarētās dzīvesvietas adrese (kā kritērijs lietošanas tiesību piešķiršanai), ir pieņemts saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likumā noteikto kārtību, tad nav pamata uzskatīt, ka kāda dzīvokļa īpašnieka tiesības ir pārkāptas, ja vairs neizpildās noteiktais kritērijs par autostāvvietas lietošanas tiesību piešķiršanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas