E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28825
Lasīšanai: 2 minūtes

Īpašuma iežogošana, ja to šķērso elektrolīnija

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. martā, 2023
Maija

Vēlos noskaidrot, vai īpašumu, ko šķērso gaisa elektrolīnija, drīkst iežogot (ne ar dzīvžogu)? Vai ir kādi noteikumi attiecībā uz žoga parametriem?

A
atbild:
09. martā, 2023

Atbilstoši Enerģētikas likumam un Aizsargjoslu likumam akciju sabiedrībai "Sadales tīkls" - kā energoapgādes komersantam jābūt brīvai piekļuvei tā īpašumā vai valdījumā esošajiem energoapgādes objektiem, lai varētu nodrošināt konkrētā objekta ekspluatācijai, remontam, atjaunošanai un pārbūvei nepieciešamos darbus.  Nekustamā īpašuma īpašnieks var iežogot viņam piederošu īpašumu ar nosacījumu, ka tas neierobežo energoapgādes komersanta piekļuvi energoapgādes objektam.

Papildus jāņem vērā, ka žogs ir nepieciešams izvietot atbilstoši būvniecības jomu regulējošām tiesību normām. Pēc  Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr. 500 “Vispārīgie būvnoteikumi” žogs ir 1. grupas inženierbūve. Kārtība, kādā tiek saskaņota žoga būvniecība, ir noteikta MK noteikumos Nr. 253 “Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi”.

Jāievēro arī konkrētās pašvaldības saistošie noteikumi par teritoriju izmantošanu un apbūvi, kuros ir noteikti ierobežojumi žogu novietojumā, materiālu izvēlē, augstumā, caurredzamībā un citi.

Pēc detalizētas informācijas klients var vērsties AS "Sadales tīkls", jo situācijas izpētei ir nepieciešama adrese.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas