E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28631
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Atbalsts apkures nomaiņai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. februārī, 2023
Māris

Labdien! Mājas apkurei izmantoju sašķidrināto naftas gāzi. Esmu iegādājies siltumsūkni gaiss–ūdens un nomainījis apkures veidu. Kādi dokumenti un kur jāiesniedz, lai saņemtu valsts atbalstu? Paldies!

A
atbild:
15. februārī, 2023

Šobrīd iedzīvotājiem ir pieejamas divas atbalsta programmas – Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta (EKII) “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana mājsaimniecībās – atbalsts atjaunojamo energoresursu izmantošanai” un “Noteikumi par atbalsta programmu viena dzīvokļa dzīvojamo māju atjaunošanai un energoefektivitātes paaugstināšanai”.

EKII prasības nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 150 “Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana mājsaimniecībās – atbalsts atjaunojamo energoresursu izmantošanai” nolikums”.

Savukārt otru programmu nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 103 “Noteikumi par atbalsta programmu viena dzīvokļa dzīvojamo māju un divu dzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanai un energoefektivitātes paaugstināšanai”.

Atbalsta programmu salīdzinājums ir apkopots tīmekļvietnē šeit.

Ja esat jau iegādājies iekārtas, aicinām apsvērt EKII atbalsta programmu. Lai pretendētu uz finansējumu, jūsu gadījumā būs nepieciešams iesniegt fosilā kurināmā (sašķidrinātās naftas gāzes) iegādes dokumentus pēdējo 12 mēnešu laikā. Detalizētāka informācija par pieteikuma sagatavošanu un dokumentu iesniegšanu ir pieejama tīmekļvietnē šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas