E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28490
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Telefona sarunas ieraksts

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. janvārī, 2023
Agris

Vai drīkstu ierakstīt sarunu ar arodslimību ārstu, lai ierakstu nepieciešamības gadījumā varētu izmantot savu tiesību aizstāvēšanai?

A
atbild:
30. janvārī, 2023

Audio ieraksts ir datu apstrāde Vispārīgās datu aizsardzības regulas 2016/679 izpratnē. Datu apstrādē ir nepieciešams ievērot Regulas 5. un 6. pantā noteiktos priekšnosacījumus un skaidri definēt tiesisko pamatu. Turklāt audio ieraksts ir datu iegūšana tieši no datu subjekta, t. i., pirms šādu darbību veikšanas datu subjektam (arodslimību ārstam) ir jāsniedz informācija par to, ka šī saruna tiks ierakstīta, un jānorāda datu apstrādes mērķis (Regulas 13. pantā noteiktā informācija vai iespēja, kā šo informāciju var iegūt).

Tā kā jautājumā nav tieši norādīta nepieciešamība, ir tikai formāla atsauce uz “nepieciešamības gadījumu”, kas nozīmē, ka šobrīd nav identificējams datu apstrādes mērķis, kā arī nav identificējama leģitīmo interešu esība (ieraksts kā līdzeklis leģitīmo interešu aizsardzībai).

Ņemot vērā iepriekš minēto, jūs drīkstat veikt sarunas audio ierakstu, par to iepriekš informējot arodslimību ārstu (pirms ieraksta veikšanas). Šādā gadījumā uz jums kā datu apstrādes pārzini būs attiecināmi visi Regulā noteiktie priekšnosacījumi un pienākumi.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas