E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28277
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai bezdarbnieka pabalstu var pieprasīt ar atpakaļejošu datumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2023
Helena

Labdien! Decembra beigās pabeidzu strādāt uzņēmumā 1. Man bija brīva viena nedēļa, es parakstīju līgumu ar uzņēmumu 2. Šajā brīvajā laikā es nenoformēju dokumentus par bezdarbnieka pabalsta saņemšanu. Vai man tagad vēl ir iespēja iegūt valsts pabalstu (bezdarbnieka) par nedēļu, kurā es nebiju nodarbināta? Kā man to izdarīt? Paldies!

A
atbild:
06. janvārī, 2023
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam” 13. pants (“Pabalstu piešķiršanas un izmaksas kārtība”) nosaka: bezdarbnieka pabalstu piešķir no dienas, kad bezdarbnieks iesniedzis iesniegumu par bezdarbnieka pabalsta piešķiršanu.

Ja darba tiesiskās attiecības pārtrauktas pēc darba devēja iniciatīvas vai saskaņā ar abpusēju vienošanos, pabalstu piešķir no dienas, kad Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) saņēmusi iesniegumu bezdarbnieka pabalsta piešķiršanai. Bezdarbnieka pabalsta izmaksa tiek uzsākta nākamajā mēnesī.

Ja darba attiecības pārtrauktas uz paša uzteikuma pamata vai saistībā ar pārkāpumu, bezdarbnieka pabalstu piešķir no iesnieguma iesniegšanas dienas, bet ne agrāk kā divus mēnešus pēc bezdarbnieka statusa iegūšanas.

Likums neparedz piešķirt bezdarbnieka pabalstu ar atpakaļejošu datumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas