E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27552
Lasīšanai: 2 minūtes

Zemes apvienošana vienotā īpašumā ar nenoskaidrotas piederības būvi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. oktobrī, 2022
Arnis

Kādā stadijā Saeimā ir labojumi Civilprocesa likumā par zemes apvienošanu vienotā īpašumā ar nenoskaidrotas piederības būvi/-ēm?

A
atbild:
11. oktobrī, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Tieslietu ministrija iepriekš ir informējusi, ka likumprojekts “Grozījumi Civilprocesa likumā” (Nr. 1338/Lp13) tika pieņemts 2022. gada 16. jūnijā, tomēr tajā netika iekļauti sākotnēji iesniegtie grozījumi (CPL 294., 295., 296. un 297. pantā) attiecībā uz nenoskaidrotas piederības ēku apvienošanu ar zemes īpašumu tiesas procesā. Saeimas Juridiskās komisijas 2022. gada 11. maija sēdē tika panākta vienošanās, ka jautājums par nenoskaidrotas piederības ēku apvienošanu ar zemes īpašumu ir risināms ārpustiesas procesā.

Darbs pie minētā jautājuma un attiecīgo grozījumu izstrādes turpinās, un Tieslietu ministrija strādā pie modeļa, kur nenoskaidrotas piederības ēkas tiks apvienotas ar zemes īpašumu ārpustiesas procesā. Vienlaikus, lai izvērtētu visas nianses, uzklausītu ekspertu viedokļus un piedāvātu atbilstošāko regulējumu, bija nepieciešams vairāk laika, nekā bija iespējams iekļauties priekšlikumu iesniegšanai noteiktajā termiņā.

Attiecīgos grozījumus ir plānots iesniegt uz otro lasījumu pie likumprojekta “Grozījumi likumā “Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās” ” (Nr. 1311/Lp13) šīgada rudenī.

Grozījumi likumā “Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās” 1. lasījumā Saeimā ir pieņemti 2022. gada 24. februārī. Otrajam lasījumam priekšlikumi bija jāiesniedz līdz 2022. gada 7. aprīlim. Saeimas Juridiskajā komisijā tālāka virzība ar likumprojektu nav notikusi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas