E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27328
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Vai prokurora priekšrakstu par sodu var pārsūdzēt tiesā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. septembrī, 2022
Enija

Par smagu noziegumu piemērots prokurora priekšraksts par sodu (sabiedriskais darbs), cietusī puse to pārsūdz. Prokuratūra atkārtoti izskata lietu un saskata vainu pastiprinošu apstākli, pēc kā vēlreiz vainīgajam piemēro prokurora priekšrakstu par sodu (atkārtoti tiek noteikti sabiedriskie darbi, taču vairāk stundu). Gadījumā, ja cietusī puse vēlreiz to pārsūdz, bet Ģenerālprokuratūras prokurors šo lēmumu atstāj spēkā, vai cietusī puse lēmumu var pārsūdzēt tiesā? Vai Ģenerālprokuratūras lēmums nav pārsūdzams?

A
atbild:
12. oktobrī, 2022

Saskaņā ar Prokuratūras likuma 6. panta trešo daļu prokurora rīcība vai lēmums pārsūdzams procesuālajos likumos noteiktajos gadījumos un kārtībā. Jautājumi par prokurora priekšrakstu tiek regulēti saskaņā ar Kriminālprocesa likumu (skat. Kriminālprocesa likuma 35. nodaļu), kas paredz, ka prokurora priekšraksts par sodu ir viens no pirmstiesas kriminālprocesa pabeigšanas veidiem.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumā noteiktajam prokurora priekšraksts par sodu ir pārsūdzams amatā augstākam prokuroram, taču likums neparedz iespēju prokurora priekšrakstu par sodu pārsūdzēt tiesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas