E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26935
Lasīšanai: 2 minūtes

Pašvaldības dzīvojamais fonds var būt arī ārpus tās administratīvās teritorijas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. augustā, 2022
Imants

Labdien! Kā notiek pašvaldības piešķirtā īrējama dzīvokļa maiņa ģimenei, ja dzīvoklim tiek noteikts avārijas stāvoklis? Un vai drīkst dot dzīvokli citā pašvaldībā jeb citā pilsētā? Pat ja tas nebūtu vēlams?

A
atbild:
08. augustā, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pašvaldība ir tiesīga izīrēt tai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo telpu likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” noteiktās situācijās.

Likuma 24. pantā ir paredzēta arī palīdzība īrētās pašvaldībai piederošās vai tās nomātās dzīvojamās telpas apmaiņā pret citu īrējamu pašvaldībai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo telpu domes saistošajos noteikumos paredzētajā kārtībā.

Pašvaldības dzīvojamais fonds var būt arī ārpus tās administratīvās teritorijas. Lēmumu par palīdzības sniegšanu dzīvokļa jautājumu risināšanā pieņem attiecīgās pašvaldības dome vai tās deleģēta institūcija, ievērojot šā likuma noteikumus un pašvaldības domes saistošos noteikumus.

Likumā par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā ir noteikts, ka izīrējamai dzīvojamai telpai jābūt dzīvošanai derīgai, taču nav noteikti ierobežojumi vietai, kurā tai jāatrodas.

Savā pašvaldībā jānoskaidro, kāda ir noteiktā palīdzības kārtība dzīvojamo telpu piešķiršanai, kā arī maiņas gadījumos un kā tiek vērtēts atteikums no piedāvātās dzīvojamās telpas, kas pieder pašvaldībai, bet atrodas ārpus pašvaldības administratīvās teritorijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas