E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26624
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Kāds ir sods par atkārtotu braukšanu reibumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. jūnijā, 2022
Arturs

Labdien! Kādas var būt sekas, ja 30 dienu laikā esi atkārtoti braucis dzērumā, izraisījis ceļa satiksmes negadījumu, kurā neviens necieta (tikai pats nedaudz)? Vēl pēc pirmās reizes nav sākts atstrādāt piespiedu darbu.

A
atbild:
29. jūnijā, 2022
Sandis Zellis
jurists

Konkrētajā gadījumā piemērojama Krimināllikuma 262. panta pirmā daļa, kas paredz, ka par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Papildus var tikt piemērota arī Administratīvās atbildības likuma 89. panta pirmā daļa, kas noteic, ka konfiskācijai var pakļaut administratīvo pārkāpumu izdarījušai personai piederošu transportlīdzekli, ja tā alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē izdarījusi administratīvo pārkāpumu pret satiksmes drošību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas