E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26456
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
2
1
2

Sods par braukšanu bez vadītāja apliecības

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūnijā, 2022
Tatjana

Labdien! Draudzenei bija noteikta probācijas uzraudzība par braukšanu bez vadītāja apliecības, bet viņa atkārtoti tika apstādināta, un probācijas uzraudzība vēl nav beigusies. Ar ko viņai rēķināties, un vai tiešām būs brīvības atņemšana, neskatoties uz invaliditāti un sešiem nepilngadīgajiem bērniem?

A
atbild:
08. jūnijā, 2022
Sandis Zellis
jurists

Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 51. panta sestajai daļai par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības nav noteiktā kārtībā iegūtas vai ir atņemtas), piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecdesmit sešām līdz simt četrpadsmit naudas soda vienībām. Viena naudas soda vienība ir 5 eiro.

Administratīvās atbildības likums vai Ceļu satiksmes likums neparedz probācijas uzraudzību vai brīvības atņemšanu par administratīvo pārkāpumu ceļu satiksmē.

Administratīvās atbildības likuma 14. panta pirmā daļa noteic, ka par administratīvo pārkāpumu var piemērot šādus sodus: brīdinājumu; naudas sodu; tiesību atņemšanu; tiesību izmantošanas aizliegumu. Turklāt atbilstoši minētā likuma 19. panta otrajai daļai, nosakot administratīvā soda veidu un mēru, ņem vērā izdarītā pārkāpuma raksturu, pie atbildības saucamās personas personību (juridiskajai personai – reputāciju), mantisko stāvokli, pārkāpuma izdarīšanas apstākļus, atbildību mīkstinošos un pastiprinošos apstākļus.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 54 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas