E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26435
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
1
3
1
3

Kā rīkoties, ja nozaudēts čeks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. jūnijā, 2022
Zane

Labdien! Kā rīkoties, ja nozaudēts čeks par veselības aprūpes izdevumiem? Vai man ir tiesības pieprasīt kopiju vai darījumu apstiprinošu dokumentu, lai tas būtu derīgs iesniegšanai VID?

A
atbild:
06. jūlijā, 2022
Olga Lauva
juriste

Saskaņā ar Ministru kabineta 2014. gada 11. februāra noteikumu Nr. 96 “Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība” 65.1 punktu, ja darījuma partnerim izsniegtais kases čeks nozaudēts, lietotājs pēc darījuma partnera pieprasījuma izsniedz noformētu attaisnojuma dokumentu, kurā norādīti noteikumos par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām noteiktie rekvizīti.

Tādējādi nozaudēta, tostarp pakalpojuma saņemšanas vietā atstāta, kases čeka vietā elektroniskās ierīces lietotājam ir jānoformē attaisnojuma dokuments, kurā norādīti iepriekš minētie kases čeka rekvizīti.

Līdz ar to pakalpojuma saņēmējam būtu jāsazinās ar pakalpojuma sniedzēju un pakalpojuma saņemšanas vietā, ja ir zināms precīzs darījuma datums un laiks, jālūdz noformēt attaisnojuma dokumentu, kurā norādīti iepriekš minētie kases čeka rekvizīti.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas