E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26132
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Ja dzīvo ārzemēs un vēlas šķirt Latvijā reģistrētu laulību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. aprīlī, 2022
Inese

Labdien! Esam precēti Latvijā, un mums ir bērni, dzīvojam ārzemēs, gribu šķirties. Kā to var izdarīt? Latvijas bankas kartes nav, lai uztaisītu Latvijā digitālo ID. Paldies.

A
atbild:
16. maijā, 2022
Olga Lauva
juriste

Ja laulības laikā laulātajiem nav iegūtas mantas un nav nepieciešama tās dalīšana, ir noslēgta vienošanās par laulībā dzimušu bērnu un nav jālemj no aizgādības tiesībām izrietoši jautājumi, tad laulības šķiršanas procedūru var veikt ar zvērināta notāra starpniecību. Zvērināti notāri piedāvā attālinātu laulības šķiršanas procesu (ar nosacījumu, ka personām ir elektroniskais paraksts), ierašanās Latvijā nav nepieciešama.

Nosacījumi laulības šķiršanai pie zvērināta notāra ir uzskaitīti Notariāta likuma 325. pantā. Svarīgi, ka laulātie brīvprātīgi piekrīt un ir vienojušies šķirt laulību. Vēl viens nosacījums – ja laulātajiem ir kopīgs nepilngadīgs bērns vai kopīga manta, zvērināts notārs laulību šķir, ja laulātie ir noslēguši rakstveida vienošanos par kopīgā nepilngadīgā bērna aizgādību, saskarsmes tiesībām, bērna uzturlīdzekļiem un kopīgās mantas sadali.

Laulības šķiršana attālināti ir iespējama, ja ir e-paraksts, aicinu tuvāk iepazīties ar oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” rakstu šeit.

To, kā izgatavot e-parakstu, var uzzināt tīmekļa vietnē šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas