E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25614
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Darbnespējas lapu izsniegšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. februārī, 2022
Lauma

Labdien! Man ir onkoloģiska saslimšana, un ārstējos no decembra. 07.02.22. slēgta ģimenes ārsta izdotā darbnespējas lapa, kuru iesniedzu VSAA. No 08.02.22 ārstējos Onkoloģijas centra staru terapijā (ambulatoriski). Ārsts apgalvo, ka ir atvēris B lapu no 08.02.22., bet es neredzu e-veselības sistēmā, ka tāda man ir. Kas var notikt ar manām darba attiecībām, ja šī lapa nav atvērta? Vai ir iespējama kļūda sistēmā? Man staru terapija vēl mēnesi turpināsies, tādēļ uztraucos, ka nepalieku bez iztikas līdzekļiem. Man ir neērti atkārtoti jautāt ārstam, jo viņa bija pārliecināta, ka visu ievadījusi. Varbūt ieraksts parādīsies vēlāk? E-veselības sistēma man dod atbildi, ka aktīvas lapas pašreiz nav. Kā man rīkoties, un ko man teikt darbavietā? Vai mani var atbrīvot no darba?

A
atbild:
28. martā, 2022
Oskars Rekšņa
LV portāls

Darbinieka uzvedība ir viens no darba devēja uzteikuma izteikšanas likumīgiem pamatojumiem. Atbilstoši Darba likuma 101. panta pirmās daļas 1. punktam darbinieka neierašanās darbā bez attaisnota iemesla ir būtisks darba līguma un uzņēmumā noteiktās iekšējās kārtības pārkāpums.  

Jāpiebilst, ka likumā nav noteikts darba devēja pienākums par minēto pārkāpumu disciplināri sodīt darbinieku vai izteikt brīdinājumu. Tāpat arī nav noteikts konkrēts pārkāpumu skaits, par kuru darbiniekam var uzteikt darba līgumu, pamatojoties uz minēto pantu. Fiksēts darbā neierašanās fakts ir pamatojums darba attiecību izbeigšanai.

Konkrētajā gadījumā ieteiktu sazināties ar ārstu atkārtoti, lai noskaidrotu visus apstākļus un rastu risinājumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 68 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas