E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24054
Lasīšanai: 2 minūtes

Zemesgrāmatā nereģistrēts uztura līgums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. augustā, 2021
Andris

Labdien! Esmu pieteicies mantojumam, notārs izsūtīja otram mantiniekam paziņojumu, bet viņš neieradās, taču iesniedza Zemes dienestā uztura līgumu. Mēnesi pēc mantojuma atstājējas nāves, kad teorētiski uztura līgums jau bija zaudējis spēku, notārs man izsniedza mantojuma apliecību par tiesībām mantot kā vienīgajam, kurš pieteicies pie notāra. Kā pareizi rīkoties? Gada garumā netiku pielaists pie mantojuma atstājēja (māte), kas ir reģistrēts policijā ar iesniegumiem, bet nebija nekādas reakcijas, jo tā esot ģimenes lieta.

A
atbild:
23. septembrī, 2021
Signe Laizāne
LV portāls

Jautājumā trūkst daudz informācijas, lai sniegtu precīzu atbildi.

Noprotu, ka uztura līgums nebija reģistrēts zemesgrāmatā līdz pat uztura ņēmēja/mantojuma atstājēja nāvei (un vēl mēnesi pēc), kas tehniski nozīmētu – mantojuma atstājējs bija mantojamā īpašuma īpašnieks, ne uztura devējs.

Ja jums ir izsniegta mantojuma apliecība, tad varat zemesgrāmatā reģistrēt īpašuma tiesības uz mantoto īpašumu un esat mantinieks īpašumam.

Pastāv iespēja, ka uztura devējs var mēģināt tiesā apstrīdēt mantošanu. Taču tad būs jāpierāda, uz kāda pamata mantojums tiek apstrīdēts, un jāiesniedz visi nepieciešamie dokumenti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 64 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas