E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25492
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
5
5

Par PVN piemērošanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. februārī, 2022
Svetlana Omoroz

Piegādāju pakalpojumus attālināti (tiešsaistē) uzņēmumiem, kas atrodas ASV: datu ievade un sociālo mediju mārketings. Vai šāda veida pakalpojumi Latvijas likumdošanā ir uzskatāmi par eksportu un nav apliekami ar PVN arī tad, ja apgrozījums pārsniegs 40 000 EUR gadā?

A
atbild:
14. februārī, 2022
Valsts ieņēmumu dienests
Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa, sabiedrisko attiecību speciāliste

Atbildi sniedzam, pieņemot, ka netiek sniegti elektroniskie pakalpojumi, kas minēti Pievienotās vērtības nodokļa likuma 1. panta 4.1 punktā.

Sniedzot datu ievades un sociālo mediju mārketinga pakalpojumus, pakalpojumu sniegšanas vieta nosakāma saskaņā ar Pievienotās vērtības nodokļa likuma 19. pantu, kas paredz:

  • ja pakalpojuma saņēmējs ir nodokļa maksātājs – saimnieciskās darbības veicējs ASV, tad pakalpojumiem Latvijas PVN nav piemērojams;
  • ja pakalpojumu saņēmējs neveic saimniecisko darbību ASV, tad pakalpojumi ir apliekami ar PVN arī tad, ja kopējā sniegto pakalpojumu vērtība nav sasniegusi 40 000 eiro iepriekšējo 12 mēnešu laikā.

Pakalpojuma saņēmēja statuss nosakāms atbilstoši Padomes 2011. gada 15. marta Īstenošanas regulas (ES) Nr. 282/2011, ar ko nosaka īstenošanas pasākumus direktīvai 2006/112/EK par kopējo pievienotās vērtības nodokļa sistēmu 18. panta 3. punktā noteiktajam.

Papildus paskaidrojam, ka attiecībā uz pakalpojumiem netiek veiks eksports Pievienotās vērtības nodokļa likuma izpratnē.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas