E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25470
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
4
4

Kā pārsūdzēt lēmumu administratīvā pārkāpuma procesā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2022
Monta

Labdien! Uz manu deklarēto dzīvesvietu no Liepājas policijas tika nosūtīta vēstule, ka man ir uzlikts sods 100 eiro apmērā par atrašanos uz ielas mājsēdes laikā novembrī. Savā deklarētajā dzīvesvietā nedzīvoju, tāpēc vēstules saņēmu tikai tagad. Kā man rīkoties, ja es Liepājā neesmu bijusi norādītajā laikā? Nesaprotu, kur vērsties, ja tā neesmu bijusi es? Ko darīt? Kam rakstīt sūdzību? Policists nav pārbaudījis personas datus, kā man var likt maksāt sodu, ja es neesmu vainīga?

A
atbild:
08. februārī, 2022
Sandis Zellis
jurists

Saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 168. panta pirmo daļu administratīvā pārkāpuma lietā pieņemto lēmumu persona var pārsūdzēt augstākai amatpersonai 10 darbdienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas, savukārt minētā panta otrā daļa noteic, ka sūdzību iesniedz amatpersonai, kura pieņēmusi lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā.

Tādējādi, ja uzskatāt, ka konkrētais administratīvais sods jums ir piemērots nepamatoti, jums ir tiesības attiecīgo lēmumu pārsūdzēt, sūdzību iesniedzot amatpersonai, kura pieņēmusi attiecīgo lēmumu. Pārsūdzības kārtībai būtu jābūt norādītai arī lēmumā, kuru saņēmāt.

Vienlaikus vēršu uzmanību uz to, ka personai ir pienākums būt sasniedzamai deklarētajā dzīvesvietas adresē. Ja deklarētajā dzīvesvietas adresē faktiski nedzīvojat, ērta iespēja ir izveidot oficiālās elektroniskās adreses kontu. Ja šāds konts ir atvērts, visi paziņojumi no valsts un pašvaldību institūcijām tiks nosūtīti uz to, tādējādi neradīsies šķēršļi dokumentu saņemšanā un procesuālo termiņu ievērošanā.

Ja konkrētajā gadījumā 10 dienu termiņš ir nokavēts, sūdzībā jāietver motivēts lūgums atjaunot procesuālo termiņu šādas sūdzības iesniegšanai un brīvā formā jānorāda, kādi konkrēti objektīvi iemesli ir bijuši šāda termiņa kavējumam.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas