E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25324
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Ja bērna tēvs atrodas ieslodzījumā, lietu var izskatīt videokonferences režīmā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. janvārī, 2022
Sintija

Labdien! Drīz piedzims bērniņš, bet bērna tēvs atrodas ieslodzījuma uz pusgadu, vēlos pieteikt prasību tiesā uz uzturlīdzekļiem, jo, tā kā viņš nebūs ierakstīts dzimšanas apliecībā, citu variantu nav. Vai tas, ka viņš atrodas apcietinājumā, neiespaidos tiesas procesu (ilgumu)? Vai jāgaida, kad atbrīvos viņu, lai varētu uzsākt tiesvedību pret viņu? Jo būs vajadzīgi visi DNS un viss pārējais.

A
atbild:
31. janvārī, 2022

Jums ir tiesības iesniegt prasības pieteikumu par uzturlīdzekļu piedziņu un paternitātes noteikšanu uzreiz, arī tikmēr, kamēr, bērna tēvs atrodas apcietinājumā. Prasības pieteikums saskaņā ar Civilprocesa likuma 28. panta otro daļu var būt iesniegts pēc prasītāja dzīvesvietas. Prasības pieteikumā ir jānorāda, ka bērna tēvs atrodas ieslodzījumā, kā arī ir jānorāda ieslodzījuma vieta.

Turklāt saskaņā ar Civilprocesa likuma 43. panta pirmās daļas 3. punktu jums nav jāmaksā valsts nodeva par prasības pieteikuma iesniegšanu.

Tiesa var pieņemt lēmumu izskatīt jūsu pieteikumu ar bērna tēva dalību videokonferences režīmā, tādējādi nekavējot lietas izskatīšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas